Patronem konkursu jest MRiRW, KOWR, ARiMR, SGGW, IERIGŻ, CDR w Brwinowie.
Ogłoszenie wyników Konkursu nastąpi w grudniu br. w Warszawie podczas V Forum Sektora Wołowiny. Jak dowiadujemy się na stronie PZPBM celem konkursu jest integracja środowiska hodowców i producentów bydła z sektorem przemysłu mięsnego, upowszechnianie wiedzy, ukazanie znaczenia tego działu produkcji rolnej dla bioróżnorodności i gospodarki narodowej.
W wyniku konkursu zostaną wyłonieni najlepsi producenci bydła mięsnego w 2018 r. w następujących kategoriach:
1. producent bydła opasowego,
2. producent jałówek i buhajów hodowlanych,
3. producent odsadków,
4. grupy i organizacje producentów bydła mięsnego.
Kandydatury można zgłaszać poprzez:
- Ośrodki Doradztwa Rolniczego, Izby Rolnicze, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa,
Wypełnione ankiety należy przesłać pod adres:
Ogólnopolski Konkurs PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2018
ul. Toruńska 30/45, 85-023 Bydgoszcz
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Więcej informacji: 22 622 09 87
dkol/pzpbm.pl