StoryEditor

Polskie mięso trafi do Egiptu

W wyniku długotrwałych i intensywnych negocjacji prowadzonych przez Główny Inspektorat Weterynarii rynek egipski został otwarty dla polskiego mięsa drobiowego i wołowego.
04.03.2016., 15:03h

Jak podaje Biuro Prasowe MRiRW, 1 marca 2016 r. egipska służba weterynaryjna poinformowała polską placówkę dyplomatyczną w Kairze o akceptacji wzorów świadectw zdrowia dla mięsa drobiowego i dla mięsa wołowego eksportowanych z Polski do Egiptu, umożliwiając tym samym eksport z dwóch zatwierdzonych zakładów drobiowych i jednego wołowego.

Egipscy inspektorzy planują przyjazd do Polski na początku II kwartału 2016 r. w celu kontroli kolejnych zainteresowanych zakładów drobiarskich i wołowych oraz rozszerzenia listy zatwierdzonych podmiotów.

oprac. bcz na podstawie MRiRW

Bartłomiej Czekała
Autor Artykułu:Bartłomiej Czekała Dyrektor Działu Rozwoju Cyfrowego i Produktów Cyfrowych
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
23. listopad 2024 14:04