StoryEditor

Prestiżowy konkurs z wołowiną

Walorom kulinarnym wołowiny poświęcone były warsztaty zorganizowane przez firmę Sokołów S.A. podczas konkursu L’Art de la cuisine Martell.
21.03.2016., 11:03h

W konkursie L’Art de la cuisine Martell rywalizowało 16 profesjonalistów, szefów kuchni kilku restauracji w Polsce. Oprócz jury, któremu przewodniczył Paweł Oszczyk, na najlepiej prezentującą się potrawę mogła zagłosować również publiczność. Zwyciężyli Mateusz Bogdański i Artur Kuchnia (Hotel Heron).  

Konkursowi towarzyszyły warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni Sokołowa – Dominika Moskalenko. W ramach trzech spotkań można było usłyszeć o  walorach kulinarnych polskiej wołowiny, jej pochodzeniu, sezonowaniu, jak również zapoznać się z kilkoma praktycznymi poradami dotyczącymi jej przyrządzania. Impreza odbyła się 5 marca br. w Rynie (woj. warmińsko-mazurskie).

opr. mj
fot. firmowe

Marcin Jajor
Autor Artykułu:Marcin Jajor

redaktor działu top bydło i topagrar.pl, zootechnik, specjalista w zakresie hodowli bydła mlecznego i mięsnego

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
05. listopad 2024 01:20