StoryEditor

Spomlek stawia na tradycję

– Jestem tradycjonalistą w produkcji serów – mówił podczas konferencji w Chojnicach (woj. pomorskie) Edward Bajko, prezes SM Spomlek.
19.02.2018., 09:02h
Zdaniem przedstawiciela SM Spomlek, czasy w których konsumenci zachwycają się różnego rodzaju spożywczymi „wynalazkami” już niedługo przeminą. Od jakiegoś czasu bowiem w sklepach zaczyna się pojawiać trend produktów „czystych” tj. mniej przetworzonych.

– W zakresie produkcji jestem tradycjonalistą. Uważam, że konsumenci wrócą do prawdziwego szynki, chleba czy sera. Dlatego staramy się produkować nasze sery w tradycyjny sposób – mówił Edward Bajko.

Jak zaznaczał, jego marzeniem jest by SM Spomlek zawsze była postrzegana jako firma uczciwa, transparentna i nowoczesna. – Pracujemy nad rzetelną opinią naszych partnerów, nad tym by żadne informacje nie były przeznaczone tylko dla zarządu czy rady nadzorczej, a nowoczesność –  oprócz technologii produkcji – wiązała się również z rozwojem gospodarstw naszych członków. Tylko w ten sposób można oczekiwać większego zysku z produkcji mleka – mówił Edward Bajko.

III Konferencja Hodowców Bydła i Producentów Mleka w Chojnicach, której SM Spomlek był współorganizatorem miała służyć właśnie poprawie wyników i wzrostu efektywności pracy w gospodarstwach mlecznych.

mj
Fot. firmowe
Marcin Jajor
Autor Artykułu:Marcin Jajor

redaktor działu top bydło i topagrar.pl, zootechnik, specjalista w zakresie hodowli bydła mlecznego i mięsnego

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. grudzień 2024 20:51