Zdaniem przedstawiciela SM Spomlek, czasy w których konsumenci zachwycają się różnego rodzaju spożywczymi „wynalazkami” już niedługo przeminą. Od jakiegoś czasu bowiem w sklepach zaczyna się pojawiać trend produktów „czystych” tj. mniej przetworzonych.
– W zakresie produkcji jestem tradycjonalistą. Uważam, że konsumenci wrócą do prawdziwego szynki, chleba czy sera. Dlatego staramy się produkować nasze sery w tradycyjny sposób – mówił Edward Bajko.
Jak zaznaczał, jego marzeniem jest by SM Spomlek zawsze była postrzegana jako firma uczciwa, transparentna i nowoczesna. – Pracujemy nad rzetelną opinią naszych partnerów, nad tym by żadne informacje nie były przeznaczone tylko dla zarządu czy rady nadzorczej, a nowoczesność – oprócz technologii produkcji – wiązała się również z rozwojem gospodarstw naszych członków. Tylko w ten sposób można oczekiwać większego zysku z produkcji mleka – mówił Edward Bajko.
III Konferencja Hodowców Bydła i Producentów Mleka w Chojnicach, której SM Spomlek był współorganizatorem miała służyć właśnie poprawie wyników i wzrostu efektywności pracy w gospodarstwach mlecznych.
mj
Fot. firmowe
StoryEditor
Spomlek stawia na tradycję
– Jestem tradycjonalistą w produkcji serów – mówił podczas konferencji w Chojnicach (woj. pomorskie) Edward Bajko, prezes SM Spomlek.