
O tych i zapewne wielu innych tematach będzie można posłuchać podczas – odbywającego się już po raz szósty – Forum Sektora Wołowiny. Spotkanie organizowane jest z myślą o hodowcach, producentach żywca wołowego, przedstawicielach ubojni, zakładów rozbioru, przedstawicieli administracji szczebla krajowego i samorządowego oraz handlu, a także dostawcy produktów oraz usług dla przemysłu mięsnego i przedstawiciele świata nauki.
Organizatorzy Forum mając na uwadze wyzwania, jakie pojawiają się na horyzoncie oraz uwzględniając potrzebę nadążania za rosnącymi wymaganiami konsumentów zaplanowali jako temat przewodni tegorocznej imprezy „Wołowina przyjazna dla klimatu, ceniona przez konsumentów”. Zaplanowano pięć bloków tematycznych, z czego cztery są ściśle związane z wyzwaniami uczestników łańcucha dostaw wołowiny poczynając od hodowli poprzez produkcję żywca, produkcję mięsa wołowego, handel i dystrybucję aż po konsumenta oraz jeden blok specjalny szeroko ujmujący wyzwania stojące przed sektorem produkcji zwierzęcej w UE.
Forum odbędzie się 2–3 grudnia 2019 roku w Hotelu Radisson Collection Hotel w Warszawie, na ul. Grzybowskiej 24. Więcej informacji na: www.beefforum.eu.
mj/dk
Fot. Sierszeńska