Podczas szkolenia organizatorzy zamierzają poruszyć kwestie wpływające na optymalizację produkcji. Podpowiedzieć w jaki sposób rolnicy mogą ograniczyć koszty tuczu świń, a także poprawić efektywność produkcji ze szczególnym uwzględnieniem wysokiej jakości uzyskiwanego tucznika, tak aby w końcowym efekcie uzyskać powtarzalna jakość surowca i zwiekszyć konkurencyjność rynkową.
Program szkolenia:
- 10.00 rejestracja uczestników/poczęstunek
- 10.00–10.15 słowo wstępne organizatora
- 10.15–10.45 aktualna sytuacja i uwarunkowania krajowej produkcji trzody chlewnej
- 10.45–11.15 zdrowie zwierząt i bioasekuracja
- 11.15–11.45 genetyka i rozród
- 11.45–12.15 żywienie
- 12.15–12.45 przerwa kawowa
- 12.45–13.15 jakość wieprzowiny
- 13.15–13.50 warunki utrzymania
- 13.50–14.30 mikroklima pomieszczeń inwentarskich
- 14.30–15.00 ochrona środowiska w chowie świń
- 15.00–15.40 dyskusja
- 15.40–16.30 obiad
Szkolenie jest finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Wykładowcą będzie dr Jacek Walczak.
Organizatorzy przyjmują zgłoszenia pod nr tel. 22 6965270 oraz adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.