Pałuckie Targi Rolne odbywają się od 1997 roku. Uczestniczą w nich rolnicy m.in. z powiatów: żnińskiego, mogileńskiego, wągrowieckiego, nakielskiego i inowrocławskiego. Impreza ta jest okazją do wymiany doświadczeń, jednak w tym roku dyskusje zdominowała zeszłotygodniowa nawałnica oraz przeciągające się żniwa. Okazuje się, że w tym regionie rolników wciąż jeszcze nie zebrało plonów.
Zwiedzający mają okazję zapoznać się z ofertą wielu firm związanych z rolnictwem. W licznych punktach gastronomicznych można skosztować różnych specjałów regionalnych od chleba ze swojskim smalcem, przez wiejskie sery i masła po wspaniałe wędliny.
Zwiedzający mają okazję zapoznać się z ofertą wielu firm związanych z rolnictwem. W licznych punktach gastronomicznych można skosztować różnych specjałów regionalnych od chleba ze swojskim smalcem, przez wiejskie sery i masła po wspaniałe wędliny.
Na stoisku Polskiego Związku Hodowców Trzody Chlewnej POLSUS można dziś i jutro degustować wyroby z mięsa pochodzącego że świń rasy Puławskiej. Hodowcy z tamtego regionu prezentują na telebimie swoje hodowle oraz oferują wyhodowane przez siebie loszki i knurki hodowlane.
Pałuckie Targi Rolne potrwają do jutra. Na zwiedzających czeka szeroka oferta z branży m.in. środków ochrony roślin maszyn rolniczych żywienia zwierząt i ogrodnictwa. aku