Jak poinformowała redakcję "top agrar Polska" Halina Osińska, dyrektor generalny Pini Polonia, w Kutnie powstał jeden z największych i najnowocześniejszych zakładów produkcji przetworów z mięsa czerwonego w Europie i na Świecie. Zakład będzie specjalizował się głównie w produkcji salami, wędlin i wędzonek.
Otwarcie zakładu zaplanowano na sobotę 18 kwietnia 2015 roku. W uroczystości udział wezmą licznie zaproszeni goście, w tym także minister rolnictwa Marek Sawicki oraz Piero Pini i Marcello Pini. Swój udział w ceremonii otwarcia Zakładu również potwierdzili przedstawiciele związkowi organizacji branżowych oraz liczne grono producentów rolnych, hodowców świń, organizacji rolniczych oraz odbiorcy oferowanych produktów przez Pini Polska. ag
StoryEditor
Pini Polonia otwiera nowy zakład
Grupa Pini Polonia otworzy w Kutnie nowy zakład produkcyjny, w którym każdego dnia będzie wytwarzanych ponad 400 ton produktów mięsnych.