
Jeziorny przyznaje, że dla niego najważniejsza jest jakość i powtarzalność oraz tradycyjny smak wędlin. W swojej ofercie posiada kilka rodzajów kiełbas, a także kaszankę, pasztet i salceson. Produkuje wędliny tradycyjne i mięso w ramach rolniczego handlu detalicznego. W tym roku zmodernizował już istniejące budynki i przystosował je do wyrobu, a także sprzedaży tradycyjnych wędlin i surowego mięsa. Rolnik wyremontowane pomieszczenia wyposażył w niezbędny profesjonalny sprzęt do produkcji wędlin, m.in. chłodnie, kuter do mięsa, masownicę, mieszałkę, wędzarnię i kocioł grzewczy.
Teraz młody producent musi dzielić swój czas między uprawę roli, produkcję świń i przetwórstwo mięsa. W swoim gospodarstwie uprawia kukurydzę, żyto, pszenżyto, owies i jęczmień.
O tym w jaki sposób założył własną działalność i jakie są jego plany na przyszłość przeczytacie już w czerwcowym wydaniu top agrar Polska – w programie specjalnym „top świnie”. aku