Niepewność sektora branży mięsnej, szczególnie wieprzowej w kontekście obecnej sytuacji na rynku, związanej z ASFem i zmniejszaniem populacji trzody w Polsce (spadek pogłowia o 32% w przypadku tuczników, 42% w przypadku loch) trwa nieprzerwanie i wszyscy niestety zdają sobie z tego doskonale sprawę.
Teraz toczą się dyskusje nie nad tym jak poradzić sobie z ASF, tylko jak nauczyć się z nim żyć i sprzedawać wieprzowinę w Polsce i na świecie w lepszych cenach.
W obliczu licznych zagrożeń - wystawiania na półki sklepowe przez sieci handlowe wieprzowiny w cenach dumpingowych, dużej presji cenowej ze strony konkurencji państw zachodnich, rolnicy i przetwórcy dyskutowali dzisiaj podczas konferencji zorganizowanej przez UPEMI, gdzie szukać rozwiązania trudnej sytuacji.
Ciąć koszty, czy może wystarczy je kalkulować? Postawić na jakość czy na cenę? Certyfikować, czy nie? Co się najbardziej opłaca...
W obliczu licznych zagrożeń - wystawiania na półki sklepowe przez sieci handlowe wieprzowiny w cenach dumpingowych, dużej presji cenowej ze strony konkurencji państw zachodnich, rolnicy i przetwórcy dyskutowali dzisiaj podczas konferencji zorganizowanej przez UPEMI, gdzie szukać rozwiązania trudnej sytuacji.
Ciąć koszty, czy może wystarczy je kalkulować? Postawić na jakość czy na cenę? Certyfikować, czy nie? Co się najbardziej opłaca...
Unia Producentów i Pracodawców Przemysł Mięsnego zorganizowała w Hotelu Radisson Blu Centrum w Warszawie konferencję pt. "Jakość i optymalizacja przyszłością produkcji polskiej trzody chlewnej".
Po uroczystym rozpoczęciu spotkan...
Po uroczystym rozpoczęciu spotkan...