Program sesji
-
Zmiana układu sił na świecie, Europejski Zielony Ład – co to oznacza dla produkcji świń w Europie? – dr Johann Schlederer, dyrektor zarządzający austriacką giełdą świń.
-
Odpowiedź genetyków i nauki na oczekiwania rynków: konsumentów i hodowców – dr Grant Walling, Topigs Norsvin, Wielka Brytania
-
Rynek tuczników w Polsce – jak zakłady mięsne chcą zapewnić sobie bazę surowcową w przyszłości – Anna Dykier, ZM Skiba SA
Debata ekspertów
-
Spadek spożycia wieprzowiny – czy to już trwały trend? Czego oczekują konsumenci i jak sektor trzodowy powinien zareagować?
Uczestnicy debaty: (na zdjęciu od prawej) Witold Choiński – Polskie Mięso, Piotr Kosowski – producent świń ras rodzimych, przetwórca, Jarosław Sulewski – producent świń, POLPIG,. Do debaty zaprosiliśmy też przedstawiciela organizacji Otwarte Klatki.
-
Wystąpienie specjalne: ASF: aktualna sytuacja – dr Krzysztof Jażdżewski, GIW.
Zapraszamy do Poznania. Do zobaczenia!