W programie spotkania między innymi:
- Prezentacja oferty środków produkcji przez firmy z branży jagodowej
- Wykłady specjalistów:
- dr hab. Monika Bieniasz (UR Kraków) – Cechy biologiczne odmian suchodrzewu jadalnego decydujące o przydatności do uprawy w Polsce
- Aleksandra Siwik (ZDOO Masłowice) – Przegląd odmian truskawki ze szczególnym uwzględnieniem przeznaczenia: deserowe, na soki, do mrożenia
- Aleksandra Siwik (ZDOO Masłowice) – Przegląd odmian truskawki ze szczególnym uwzględnieniem przeznaczenia: deserowe, na soki, do mrożenia
- Prezentacja odmian gatunków roślin jagodowych w kolekcjach:
- Jagoda kamczacka – 43 odm.
- Truskawka – 224 odm.
- Borówka wysoka – 82 odm.
- Malina – 105 odm.
- Porzeczka czarna – 151 odm.
- Porzeczka biała – 20 odm.
- Porzeczka czerwona – 43 odm.
- Jeżyna – 33 odm.
- Agrest – 23 odm.
- Aktinidia – nowe odm
- Truskawka – 224 odm.
- Borówka wysoka – 82 odm.
- Malina – 105 odm.
- Porzeczka czarna – 151 odm.
- Porzeczka biała – 20 odm.
- Porzeczka czerwona – 43 odm.
- Jeżyna – 33 odm.
- Agrest – 23 odm.
- Aktinidia – nowe odm
Sprawdź szczegółowy program i zgłoś swój udział!