Nowy Dyrektor, Kamil Skrobiszewski od 1 stycznia 2024 roku odpowiedzialny jest za pracę oraz rozwój całego obszaru związanego z nawozami dolistnymi i biostymulatorami. Obsadzenie Kamila Skrobiszewskiego na tym stanowisku jest elementem strategii firmy, która ma na celu rozwój produkowanych nawozów dolistnych FoliQ.
Kamil Skrobiszewski jest agronomem z zamiłowania i doświadczonym menadżerem, jest także absolwentem Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy na kierunku Rolnictwo. Ukończył również podyplomowe studia z zakresu Diagnozowania Stanu Upraw Rolnych i Integrowanej Produkcji i Ochrony Roślin. W roku 2019 otrzymał dyplom Uniwersytetu M. Kopernika na kierunku Budowanie Kompetencji Menadżerskich Liderów Biznesu. Doświadczenie produktowe zdobywał w renomowanych firmach branży agro, takich jak: Caldena i Agrochem Puławy.
- Utworzenie nowego działu w firmie jest strategicznym sygnałem pokazującym, jak przyszłościowymi i ważnymi dla Agrii Polska są nawozy dolistne i biostymulatory, oferowane pod znakiem foliQ – opowiada nowy Dyrektor Agrii Polska Kamil Skrobiszewski, pytany o wyzwania, które stoją przed marką.
- Wiosną 2024 roku odbędzie się otwarcie dużego, nowoczesnego zakładu produkcyjnego w Aleksandrowie Kujawskim wraz z nowym laboratorium spełniającym najwyższe normy światowe. Niesie to za sobą odpowiedzialność zarówno produkcyjną jak i dystrybucyjną. Wspólnie z zarządem jesteśmy świadomi zaufania, jakim obdarowali nas nasi klienci. Nowy zakład produkcyjny pozwoli świadomie i z pełnym zaangażowaniem dostarczać produkty innowacyjne, bezpieczne, ale przede wszystkim spełniające oczekiwania dzisiejszego rolnictwa w Polsce, jak i za granicą informuje Skrobiszewski.
FoliQ wsparciem Rolnika
Dla Agrii polska powstanie nowego zakładu produkcyjnego to olbrzymi krok w kierunku nowoczesnych i wysoko wydajnych nawozów dolistnych. Nawóz FoliQ ma być przede wszystkim wsparciem dla rolnika, wpisującym się w skuteczność oraz jakość. Charakteryzuje go stabilna formulacja, powtarzalne efekty, wysoka efektywność, przyswajalność oraz szybkość wchłaniania.