StoryEditor

Animex: Produkujemy i pomagamy

Smithfiled Foods, część WH Group i jeden z największych koncernów mięsnych na świecie, walczy w USA z kryzysem spowodowanym COVID-19. Jak radzi sobie polski oddział Smithfielda? Odpowiada Łukasz Dominiak, dyrektor PR Animex.
27.04.2020., 10:04h

Jak koronakryzys wpłynął na funkcjonowanie ubojni i zakładów mięsnych należących do Animeksu?

Łukasz Dominiak: Sytuacja związana z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 jest trudna dla nas wszystkich. Animex Foods to nie tylko tysiące pracowników w kilkunastu zakładach rozsianych po całym kraju, ale także wielu współpracujących z nami hodowców i producentów żywca oraz pozostałych dostawców, którzy w tym szczególnym okresie mogą borykać się z wewnętrznymi problemami, spowodowanymi koronawirusem.

Dzięki wdrożonym i stale aktualizowanym wytycznym na czas zagrożenia epidemicznego, robimy wszystko co w naszej mocy, aby zakłady funkcjonowały bez zakłóceń, dostarczając konsumentom w kraju i na świecie bezpieczne i dobre jakościowo produkty.

 

Czy zmniejszyła się produkcja lub skup żywca? Mówi się, że chłodnie w wielu zakładach są pełne...

Ł.D.: W ostatnich tygodniach nie odnotowujemy znacznego obniżenia frekwencji wśród załóg czy spadku zamówień, co pozwala na utrzymanie produkcji na optymalnym poziomie. Nie docierają do nas także sygnały wskazujące na zmianę tej tendencji. Jednakże należy wziąć pod uwagę fakt, że og...

Pozostało 75% tekstu
Ten artykuł jest dostępny w Strefie Premium.
Czytaj i oglądaj bez ograniczeń! Zyskaj dostęp do Strefy Premium już za 19,90 zł za pierwszy miesiąc. Dla prenumeratorów dostęp gratis po zalogowaniu
Prenumeratorzy top agrar Polska mogą korzystać ze Strefy Premium za darmo! Kliknij, by dowiedzieć się, jak się zarejestrować.
Paulina Janusz-Twardowska
Autor Artykułu:Paulina Janusz-Twardowska

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
05. listopad 2024 01:16