Wiedza posiadana przez „domowych liderów opinii“, a przekazywana młodszym pokoleniom oraz pomoc i wsparcie, na jakie mogą liczyć młodsi to nieocenione wartości w polskim domu. Dlatego właśnie, doceniając trud seniorów Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) zorganizowała dla nich Dzień Babci i Dzień Dziadka.
W trakcie całodniowego eventu nie zabrakło wykładów i indywidualnych porad dietetycznych specjalistów od zdrowego trybu życia prof. Krzysztofa Krygiera i dr hab. Lucyny Kozłowskiej z Wydziału Nauk o Żywieniu SGGW. Eksperci podkreślili wpływ zbilansowanej diety na zdrowie seniorów. Przekazali informacje o tym, co i jak jeść, aby zachować witalność, sprawność i urodę. Dlatego, podczas całego tego dnia, serwowane były produkty ze znakiekm jakości QAFP.
Spotkanie, zorganizowane w ramach kampanii "QAFP na obcasach", to jedno z pierwszych tego typu spotkań. Jak informują organizatorzy, kolejne odbędzie się z okazji Dnia Kobiet na początku marca.
oprac. ec