![W tym roku dla branży mięsnej pojawia się wiele szans i zagrożeń, ale również jest to czas, w którym wiele się wyjaśni pod względem dalszego kształtu branży oraz możliwych kierunków rozwoju.](https://static.topagrar.pl/images/2024/05/22/o_536766_1280.png)
Cyfrowa edycja Kongresu Mięsnego w jeszcze większym stopniu niż dotychczas stawia na wiedzę. 7 grudnia będzie dniem wypełnionym prelekcjami i panelami dotyczącymi zmian i wyzwań, przed którymi stoi cała branża mięsna. Liczne grono prelegentów i ekspertów dostarczy uczestnikom wydarzenia bezcennych informacji na temat kondycji rynku, najważniejszych trendów, innowacji i perspektyw branży. Dołącz do nas i skorzystaj z 20% rabatu na hasło TOPAGRAR!
Głównymi tematami tegorocznej, szóstej już edycji konferencji będą zagadnienia związane z rozwojem biznesu w czasach pandemii i ASF, rosnących kosztów energii, pracy i surowców. Będziemy rozmawiać o zmieniających się preferencjach konsumentów mięsa i wędlin oraz o rosnącym dynamicznie rynku roślinnych alternatyw. Nie zabraknie także prognoz dla branży w kontekście niestabilnej sytuacji w sferze prawa i gospodarce, jak również analiz związanych z kryzysem klimatycznym i zieloną transformacją.
Wybrane tematy Kongresu Mięsnego 2021:
- Zasady obrotu trzodą chlewną oraz wieprzowiną pochodzącą ze stref ASF
- Wyzwania branży mięsnej w obliczu transformacji energetycznej
- Zarządzanie kategorią mięsa i wędlin
- Świąteczne zakupy mięsa i wędlin. Bożonarodzeniowe trendy w handlu
- Wędliny paczkowane. Sprzedaż, kanały dystrybucji, perspektywy rynku
- Innowacje na półce z produktami mięsnymi. Siła głosu klientów
- Nowa rzeczywistość. Liderzy branży mięsnej o przyszłości rynku
- Trendy w sprzedaży produktów mięsnych w sklepach małoformatowych
Poznaj pełen program wydarzenia oraz zaproszonych ekspertów!
Zdobądź wiedzę na temat najważniejszych trendów kształtujących rynek mięsa i wędlin. Zarejestruj się na Kongres Mięsny 2021!
![](https://topagrar.pl/media/uploads/kongres.png)