Cyfrowa edycja Kongresu Mięsnego w jeszcze większym stopniu niż dotychczas stawia na wiedzę. 7 grudnia będzie dniem wypełnionym prelekcjami i panelami dotyczącymi zmian i wyzwań, przed którymi stoi cała branża mięsna. Liczne grono prelegentów i ekspertów dostarczy uczestnikom wydarzenia bezcennych informacji na temat kondycji rynku, najważniejszych trendów, innowacji i perspektyw branży. Dołącz do nas i skorzystaj z 20% rabatu na hasło TOPAGRAR!
Głównymi tematami tegorocznej, szóstej już edycji konferencji będą zagadnienia związane z rozwojem biznesu w czasach pandemii i ASF, rosnących kosztów energii, pracy i surowców. Będziemy rozmawiać o zmieniających się preferencjach konsumentów mięsa i wędlin oraz o rosnącym dynamicznie rynku roślinnych alternatyw. Nie zabraknie także prognoz dla branży w kontekście niestabilnej sytuacji w sferze prawa i gospodarce, jak również analiz związanych z kryzysem klimatycznym i zieloną transformacją.
Wybrane tematy Kongresu Mięsnego 2021:
- Zasady obrotu trzodą chlewną oraz wieprzowiną pochodzącą ze stref ASF
- Wyzwania branży mięsnej w obliczu transformacji energetycznej
- Zarządzanie kategorią mięsa i wędlin
- Świąteczne zakupy mięsa i wędlin. Bożonarodzeniowe trendy w handlu
- Wędliny paczkowane. Sprzedaż, kanały dystrybucji, perspektywy rynku
- Innowacje na półce z produktami mięsnymi. Siła głosu klientów
- Nowa rzeczywistość. Liderzy branży mięsnej o przyszłości rynku
- Trendy w sprzedaży produktów mięsnych w sklepach małoformatowych