W konkursie zabrać mogą udział:
- Koła Gospodyń Wiejskich,
- stowarzyszenia,
- przedsiębiorstwa i firmy z branży mięsnej,
- gospodarstwa agroturystyczne,
- restauracje,
- szkoły o profilu gastronomicznym.
Konkurs podzielony jest na dwa etapy:
- pierwszy etap to przesłanie przepisu na potrawę z wieprzowiny.
Z tych nadesłanych przepisów, zostanie wyłonionych pięciu uczestników, którzy otrzymają zaproszenie do drugiego etapu.
- Drugi etap polega na przygotowaniu potrawy i prezentacji przed komisją konkursową, a także przed uczestnikami Pikniku, w Szamotułach 6 października br.
Zgłoszenia do konkursu można przesyłać do 29 września br. do Biura Powiatowego na adres: e-mail: wTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie: Wielkopolska Izba Rolnicza Biuro Powiatowe w Szamotułach, ul. Bolesława Chrobrego 8 (budynek Sanepidu) 64-500 Szamotuły.
Zobacz również: