StoryEditor

UE eksportuje więcej wołowiny, Polska mniej

Z najnowszych danych Agencji Rynku Rolnego wynika, że w pierwszych miesiącach 2014 roku unijny eksport wołowiny wrósł, natomiast polski eksport tego mięsa zmalał.
29.04.2014., 11:04h

Unijny eksport produktów wołowych i cielęcych w styczniu 2014 r. ukształtował się na poziomie 34 tys. ton i był o 3% większy niż przed rokiem. Najwięcej, bo 16% eksportowanej wołowiny, trafiło do Rosji

Natomiast z Polski w okresie styczeń-luty 2014 r. wyeksportowano 50 tys. ton żywca, mięsa oraz przetworów wołowych i cielęcych, czyli o 6% mniej niż w okresie pierwszych dwóch miesięcy 2013 r. bcz

Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. listopad 2024 00:36