Bez kamuflażu - możliwości ochrony warzyw i truskawek w Zielonym Ładzie
W ostatnim czasie pojęcie Zielony Ład jest odmieniane przez wszystkie przypadki. Formułowane są okrągłe zdania typu: do 2030 roku zużycie chemicznych środków ochrony roślin ma być zmniejszone o połowę, nawozów sztucznych o 20% itd., ale nikt nie przedstawia konkretów.
Redakcja Warzyw i Owoców Miękkich postara się pokazać konkretne możliwości ochrony warzyw i truskawek w Zielonym Ładzie bez kamuflażu. Czy narzędzia, którymi obecnie dysponują plantatorzy, są wystarczające do spełnienia tych założeń?
Zapisz się już dziś!
Spotkanie odbędzie się we wtorek 1 marca 2022 r. Webinarium poprowadzi Katarzyna Wójcik, redaktor naczelna magazynu Warzywa i Owoce Miękkie, a prelegentkami będą:
-
Dr Małgorzata Tartanus z Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach przedstawi swój punkt widzenia w temacie – Zielony Ład – szansa czy zagrożenie dla ochrony truskawki;
-
Dr Beata Studzińska – doradczyni ekologiczna zaprezentuje wystąpienie na temat – Agroekologia w uprawie marchwi, kapusty i cebuli – przed czym można ochronić te gatunki, stosując rozwiązania dzisiaj dostępne dla systemów ekologicznych, a co wymaga nowych opracowań?
Udział w webinarium jest bezpłatny - zachęcamy do rejestracji!
Redakcja WiOM zaprasza serdecznie już 1 marca o godz. 10.00
fot. EnvatoElements