StoryEditor

Bydło mięsne i opasy – co w numerze 2/2020?

Niebawem na rynku pojawi się wydanie Bydło mięsne i opasy 2/2020. Sprawdź, co ciekawego znajduje się w tym numerze!
18.04.2020., 15:04h
Nasz kwartalnik „Bydło mięsne i opasy” polecamy wszystkim zainteresowanym hodowlą i chowem bydła mięsnego oraz opasów. Piszemy w nim o aktualnych problemach i wyzwaniach sektora oraz o szansach na rozwój w dobie pandemii koronawirusa. Doradzamy, jak utrzymywać i efektywnie żywić zwierzęta, a także zorganizować bazę paszową. 

Wśród najciekawszych tematów naszego dodatku znajdziesz informacje dotyczące: 

 
  • aktualnej sytuacji w branży sektora wołowego, 
  •  sprzedaży bezpośredniej w dobie epidemii, 
  •  półmobilnych ubojni testowanych w Austrii,
  •  opasu bez kiszonki z kukurydzy, opasu jałówek rasy charolaise zamiast byków,
  •  metod podratowania bazy paszowej w kontekście suszy, 
  •  rynkowego przeglądu zestawów elektryzatorów, 
  •  liczebności ras bydła mięsnego w Polsce wg danych ARiMR,
  •  hodowli herefordów i kóz na Podlasiu u uroczej Emilii Korolczuk.


Jeśli jesteś hodowcą bydła mięsnego, prowadzisz opas krzyżówek międzyrasowych lub opasów hf i chcesz zwiększyć opłacalność produkcji wołowiny – zamów „Bydło mięsne i opasy”. Wystarczy wysłać SMS na nr 4321 o treści TAP.MIESNE lub zadzwonić na nr telefonu 61 869 06 90 lub wejść na stronę www.topagrar.pl/prenumerata i zamówić dodatek do prenumeraty TAP za jedyne 14 zł na cały rok!


Dorota Kolasińska
Autor Artykułu:Dorota Kolasińska Redaktor Prowadząca topagrar.pl
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. listopad 2024 11:11