![Francja: Spada spożycie mięsa na osobę](https://static.topagrar.pl/images/2024/07/15/o_536766_1280.png)
Fabryka Guelph jest najnowszym z szeregu zakładów mięsnych w Ameryce Północnej, które wstrzymały lub zmniejszyły produkcję podczas pandemii, chociaż największe najbardziej znaczące zamknięcie miało miejsce wiosną, w zakładzie Cargill‘s High River w Albercie.
Zamknięcie zakładów mięsnych wiosną w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych pozostawiło rolnikom w tamtym czasie niewiele możliwości uboju bydła i świń gotowych do sprzedaży, powodując nadwyżkę inwentarza żywego.
Beef Farmers of Ontario, grupa branżowa zwróciła się do rządu Kanady i Ontario o uruchomienie programu, który pomoże pokryć koszty dłuższego opasu bydła, gdy możliwości uboju są ograniczone.
Oprac. dkol na podst. reuters.com
Fot. poglądowe