![Francja: Spada spożycie mięsa na osobę](https://static.topagrar.pl/images/2024/07/15/o_536766_1280.png)
Gospodarzem spotkania będzie przewodniczący polskiego projektu Jerzy Wierzbicki, prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego. Do udziału w wydarzeniu, które odbędzie się online, zaproszeni są hodowcy bydła mięsnego i wszystkie zainteresowane strony z tego sektora.
– Konferencja jest niepowtarzalną okazją do zapoznania się zarówno z prognozami, co do trendów na rynku wołowiny i nadchodzących wyzwań, a także z możliwościami jakie niosą innowacje z UE dla rolników – mówi Jerzy Wierzbicki.
W pierwszej części konferencji wezmą udział:
Grzegorz Puda Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
Jean Pierre Fleury Przewodniczący GR Wołowina i Cielęcina COPA COGECA,
Brendan Golden Wice Przewodniczący GR Wołowina i Cielęcina COPA COGECA,
Jacek Zarzecki Prezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, prof. Jean Francois Hocquete z INRAE.
W drugiej części naukowcy i praktycy reprezentujący 10 krajów Unii Europejskiej.
Szczegółowy program znajduję się TUTAJ
Zachęcamy do wzięcia udziału międzynarodowym spotkaniu BovINE – ZAREJESTRUJ SIĘ.
dkol