Co roku odbywający się konkurs dla Producentów Bydła Mięsnego to wspaniała okazja do prezentacji swojego gospodarstwa oraz stosowanej technologii chowu. Kapituła konkursowa składająca się z kilkunastu przedstawicieli organizacji rolniczych oraz branży rolnej wyłoniła najlepszych hodowców i producentów w trzech kategoriach. Wśród nich przyznano nagrody za pierwsze miejsce oraz dwa wyróżnienia.
Zwycięzcom składamy serdeczne gratulacje!
Zwycięzcom składamy serdeczne gratulacje!
Producent opasów:
- l miejsce - Gospodarstwo Rolno-Hodowlane Żydowo Sp. z o.o., Prezes Zarządu Małgorzata Pietrzak-Sikorska
- Wyróżnienie - Dominik Pleśnierowicz
- Wyróżnienie - Marek Tomaszewski
Producent odsadków:
- l miejsce - Anna i Emil Wawrzonkiewicz
- Wyróżnienie - Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna w Zagrodzie, Prezes Zarządu Adam Bojarski
- Wyróżnienie - Krzysztof, Roman, Jarosław i Grzegorz Kucharscy, GR Kucharscy
Producent hodowca:
- l miejsce - Ośrodek Hodowli Zarodowej Przerzeczyn Zdrój, Jarosław Bereźnicki – Prezes Zarządu
- Wyróżnienie - Marcin Ciok
- Wyróżnienie - Bogusław Pietrołaj
dkol
Fot. Kolasińska/MRiRW
Poniżej galeria zdjęć z rozdania nagród