StoryEditor

Ciasto z rabarbarem

Korzenne ciasto z rabarbarem to pyszna i oryginalna wersja popularnego rabarbaru, na który własnie jest sezon. 
02.07.2015., 10:07h

Korzenne ciasto z rabarbarem to pyszna i oryginalna wersja popularnego rabarbaru, na który własnie jest sezon.

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru,
1 szklanka mleka o temp. pokojowej,
1 jajko,
1/5 szklanki oleju,
2 łyżki miodu,
2 łyżeczki sody,
1 łyżka kakao,
200 g rabarbaru umytego i pokrojonego na 2-cm kawałki

 

POSYPKA:
3 łyżki brązowego cukru,
1 czubata łyżeczka cynamonu,
1/2 łyżeczki imbir,
1/4 łyżeczka gałki muszkatołowej. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Składniki ciasta zmiksować, przełożyć do wyłożonej pergaminem i natłuszczonej tortownicy o wymiarze 21 cm.
Ułożyć rabarbar i posypać wymieszaną  posypką. Piec ok. 50 min w 1800C.

Prezpis przygotowała Aleksandra Zawadka-Bródka

 

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. listopad 2024 05:06