StoryEditor

Dobrze uwędzone

O technikach i zaletach wędzenia oraz zagrożeniach, jakie niesie ze sobą nieprawidłowe wędzenie dowiemy się podczas cyklu szkoleń organizowanych przez CDR w Brwinowie.
30.10.2015., 11:10h

Aż cztery szkolenia przygotowane zostały przez Centrum Doradztwa Rolniczego oddział w brwinowie dla każdego, kto zainteresowany jest tematyką wędzenia. Cykl szkoleń w ramach projektu "Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne - ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych" bedzie spora dawką teoretycznej i praktycznej wiedzy z tej tematyki.

W ramach każdego szkolenia odbędą się cztery procesy wędzenia z zastosowaniem różnych parametrów i rejestracją temperatur na każdym etapie. Uczestnik szkolenia otrzyma wyniki badań wędzonych produktów wraz z zapisem przebiegu temperatur. 

Uczestnikami mogą być zarówno przedstawiciele zakładów przetwórczych, jak i prowadzący przetwórstwo przyzagrodowe w ramach „MLO”, a także przyszli przetwórcy. Liczebność grupy - około 20 osób.

Zgłoszenia telefonicznie lub mailowo przyjmuje: Centrum Doradztwa Rolniczego o/Radom, Andrzej Śliwa - tel.: 48 365 69 33 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

inf. ec na podst. www.cdr.gov.pl

 

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
27. grudzień 2024 19:11