StoryEditor

Komu szkodzi gluten?

W obliczu coraz częstszych pytań o dobre i złe właściwości glutenu, postanowiliśmy sprawdzić, komu on tak naprawdę może szkodzić. 
28.08.2015., 14:08h

Na początek przypomnijmy, że do naturalnych produktów bezglutenowych należą tylko kukurydza, ryż, ziemniaki, soja, proso, gryka, soczewica, fasola, orzechy, amarantus, mięso, warzywa, owoce i bardziej ezgotyczne maniok, sorgo i sago.

Co prawda gluten może powodować bóle glowy, wzdęcia czy wysypke, ale tylko w określonych sytuacjach. O szczegółach negatywnegfo wpływu glutenu na nasze samopoczucie i organizm przeczytać można w najnowszym wrześniowym numerze "top agrar Polska" w dziale "Dom i rodzina".
Jeśli nie masz jeszcze Prenumeraty, zamówić możesz ją tutaj. 

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. listopad 2024 08:08