StoryEditor

Maliny zamknięte w czekoladzie

Już niebawem smak świeżych owoców z własnego ogrodu stanie się głównym deserem na naszych stołach. 
29.05.2015., 15:05h

Słodko-kwaśny smak malin świetnie komponuje si ę z goryczką gorzkiej czekolady, dlatego czekoladowe babeczki z malinowym wypełnieniem to świetny sposób na czerwcowy deser.

Do przygotowania babeczek potrzebne będą:
500 g gorzkiej czekolady, 
duża szczypta soli, 
500 g serka mascarpone, 
240 g konfitury malinowej,
12 sztuk papierowych papilotek, 
świeże maliny do dekoracji.

Przygotowanie babeczek:
Czekoladę z solą rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka rozsmarować cienką warstwę gorącej czekolady na bokach i dnie papierowych papilotek, a następnie włożyć do zamrażarki na 5 minut. Czynność powtarzać do skończenia się czekolady. Na końcu włożyć je do lodówki. 
Delikatnie zrywać papierowe papilotki. Do środka babeczki nałożyć krem z serka mascarpone połączonego z konfiturą malinową. 

ec

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
23. grudzień 2024 14:00