StoryEditor

Słodkie pierogi z kakao

Pierogi na słodko to głównie przysmak najmłodszych w rodzinie, a tym razem pomysł na dodatek kakao do ciasta.
16.02.2017., 14:02h

SKŁADNIKI  NA CIASTO:                                                         
1 kg mąki,                                                       
1 jajko,
50 gramów oliwy,
ciepła woda,
2 łyżki kakao,
szczypta soli.
SKŁADNIKI NA FARSZ:1 kg białego sera,
1 szklanka malin - świeżych lub mrożonych,
2 łyzki cukru z wanilią.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do mąki dodać sól, oliwę, wbić jajko. Wszystko mieszać dodając wody  tak na wyczucie, by ciasto nie było za twarde. Dodać kakao. Odstawić ciasto pod przykryciem na 30 min.
Ciasto rozwałkować i powycinać. Składniki nadzienia wymieszać. włożyć do pierogów i pokleić. Gotować 5 min. od momentu wypłynięcia w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. listopad 2024 00:45