
Z roku na rok ekologiczne targi żywności cieszą się coraz większą popularnością wśród odwiedzających. Świadczy o tym liczba odwiedzających. W czasie trzech dni imprezy, 18-20 październik, Halę Expo-Łódź odwiedziło 13 tysięcy osób. Wśród nich byli obecni także reprezentanci przedsiębiorstw z Chin, Belgii, Niemiec, Wielkiej Brytanii, Izraela, Czech, Ukrainy, Francji i Holandii.
Targi były również doskonałą okazją do zaprezentowania nowych produktów ekologicznych, których nie ma jeszcze na sklepowych półkach. Podczas imprezy organizatorzy przygotowali dla odwiedzających wiele atrakcji. Jedną z nich były pokazy kulinarne w wykonaniu Karola Okrasy. Przygotowywał on dania m.in. dla fanów ekologii, wegan, alergików i wegetarian.
Wiedzą na temat ekologii z uczestnikami targów dzieliły się redakcje czasopism branżowych, m.in. Magazyn Biokurier, Hipoalergiczni i Ekostyle oraz EKOdostawcy.
W trakcie tegorocznych Targów „NATURA FOOD” i „beECO” odbyły się m.in. II Kongres EKOBRANŻY, IV Forum Alergii i BIObiznes Forum. Wręczono „Złote medale” dla najlepszych produktów oraz rozwiązano konkurs Tygiel Smaków.
Organizatorzy targów zapraszają już na kolejną edycję ekologicznej imprezy, która planowana jest na 16-18 październik 2020 roku.
dkd