
Szukając inspiracji potraw bazujących na zdrowych, wysokiej jakości produktach, można trafić na trwającą już kilka miesięcy kampanię informacyjno-promocyjną związaną z kiełbasą krakowską suchą, podwawelską ekstra i żywiecką wyprodukowanymi w systemie QAFP - „Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku”.
Kampania rozpowszechnia wiedzę o tradycyjnych, lubianych przez konsumentów wędlinach. Program jest realizowany przez konsorcjum jednego z najstarszych producentów wędlin w Polsce z certyfikowanym hodowcą trzody chlewnej, który od 30 lat prowadzi rodzinne, tradycyjne gospodarstwo i produkuje najlepszej jakości mięso, które jest surowcem wykorzystywanym do produkcji wysokojakościowych wędlin. W swoim gospodarstwie certyfikowany hodowca nie może stosować żadnych hormonów, antybiotyków ani stymulatorów wzrostu. Systemy jakości, takie jak QAFP mają restrykcyjne wymagania i nastawione są, by osiągnąć najlepszy jakościowo produkt”. Kiełbasa podwawelska ekstra, żywiecka i krakowska sucha to produkty, które są wytworzone ze starannie przygotowanego surowca, a ich smak jest wyjątkowy i bardzo aromatyczny. Kiełbasy bazują na wieprzowinie dobrej jakości i mieszance przypraw, które dodają charakterystycznego aromatu.
Kiełbasy w kompozycjach z warzywami – grillowane, czy podawane w plastrach – mogą być świetnym uzupełnieniem codziennej wiosennej diety. Różnorodność warzyw i odpowiedni dobór właściwej kiełbasy to recepta na dziesiątki dań, w których nie trudno o smak i jakość.