StoryEditor

Za stołem w Opolu

Najlepsze smaki Opola i Opolszczyzny, tradycyjne kołocze i bicie rekordu Guinessa - to tylko niektóre atrakcje, jakie szykują się na odwiedzających Opole w najbliższy weekend.
13.08.2015., 14:08h

Przed nami siódma edycja Festiwalu Smaki Opola. Co roku organizatorzy tak planuja imprezę, by podkreślić smaki, aromaty i kulinarne talenty opolskiej ziemii. Tegoroczna, 3-dniowa impreza, rozpoczyna się już dzisiaj i potrwa do niedzieli. 

Przez cały czas trwania imprezy odbywać się będzie jarmark produktów tradycyjnych, przygotowano warsztaty i konkursy dla najmłodszych oraz prezentację tradycyjnych śląskich potraw w nowoczesnej odsłonie. Największą jednak atrakcją tegorocznego Festiwalu będzie z pewnością niedzielne bicie rekordu Guinessa w układaniu najdłuższego tradycyjnego kołocza śląskiego. Temu wydarzeniu towarzyszyć będzie pokaz cukierniczy połączony z warsztatami dla najmłodszych. Bicie rekordu ropocznie się w niedzielę 30.08 o godz. 13, a zakończy się o 16 wraz z przedstawieniem oficjalnego wyniku i przekazaniem certyfikatu dla Stowarzyszenia Konsorcjum Producentów Kołocza Śląskiego. 

Szczegółowe informacje na temat imprezy znajdują sie na stronie www.opole.pl.
ec

Ewelina Cisłak
Autor Artykułu:Ewelina Cisłak

redaktor „top agrar Polska”, specjalistka w zakresie tematyki domu i rodziny.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. grudzień 2024 19:23