Po pierwsze wykłady, czyli: aktualne zagrożenia ze strony chorób i szkodników upraw w polu i pod osłonami, prognozy przechowalniczej trwałości warzyw w sezonie 2015/2016, korzyści i zagrożenia wynikające z zajmowania się minimalnie przetworzoną żywnością.
Po drugie poradnictwo oraz konsultacje z pracownikami Instytutu Ogrodnictwa.
Po trzecie praktyka, czyli przedstawienie doświadczeń prowadzonych w szklarni doświadczalnej, tunelach, mikropoletkach i kwaterze.
Po trzecie smak, czyli degustacja pieczarek faszerowanych, które wcześniej wyhodowane zostały w IO.
To wszystko czeka na uczestników Dnia otwartych Drzwi Instytutu Ogrodnictwa na polach doświadczalnych warzyw uprawnych w Skierniewicach 23.07.2015 w godz. 9:00 - 16:30. By uczestniczyć w spotkaniu należy wypełnić karte zgłoszenia znajdującą się na stronie internetowej Instytutu Ogrodnictwa.
ec