![485310](https://static.topagrar.pl/images/2024/06/16/o_485310_1280.webp)
– odpowiadać potrzebom pokarmowym danej grupy zwierząt;
– cechować się dobrą strukturą fizyczną, która zapobiega sortowaniu i zapewnia zdrowy stan żwacza;
– być prawidłowo wymieszany i za każdym razem taki sam;
– być zadany w odpowiedniej dawce, tak by niedojady pozostawione przez krowy na stole paszowym nie stanowiły więcej niż 5% całości mieszanki.
W najnowszym wydaniu „top bydło” znajdziesz relację z pokazu pracy wozów paszowych i weryfikacji sporządzonej mieszanki TMR na sitach. Czy wozy spełniły swoją funkcję? Jaki rezultat uzyskano na sitach i co można zrobić, by go poprawić i zwiększać efektywność produkcji paszy TMR w naszym gospodarstwie – czytaj w najnowszym wydaniu „top bydło”.
![](https://topagrar.pl/media/uploads/03_2018_tb_small.jpg)
mj, ot. Jajor