StoryEditor

Jak docenić pracowników chlewni? Zespół wespół, ramię w ramię!

Podczas VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie do dyskusji o praktycznych aspektach produkcji świń zaprosiliśmy znanych z łamów top świnie szefów ferm. Dzielili się oni z uczestnikami spotkania swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami. Z dr Grażyną Kusior rozmawiamy o docenianiu pracowników chlewni.
22.06.2024., 14:05h

- Praca na fermie jest pracą zespołową. Jednak, by produkować na najwyższym poziomie należy sprawdzić, czy chlewnie są w pełni wykorzystane. Dopiero potem można przystąpić do wprowadzania zmian – uważa dr Grażyna Kusior z fermy Chotycze.

Jej zdaniem jednym z najważniejszych narzędzi koniecznym do prowadzenia fermy jest premia za wyniki dla pracujących ze zwierzętami osób. Ten motywujący załogę element musi być dobrze skonstruowany, tym bardziej jeżeli jest skorelowany z wysiłkiem jaki ta załoga ponosi w codziennej pracy.

Zobacz wywiad z naszą ekspertką, a relację z VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie zamieszczamy w lipcowym wydaniu top świnie. Zapraszamy do lektury.

Anna Kurek
Autor Artykułu:Anna Kurek

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. listopad 2024 02:00