StoryEditor

Jak Hiszpanie zostali liderami w europejskiej produkcji świń?

O tym, jak w zaledwie kilka lat objąć prowadzenie w sektorze trzody chlewnej  w Europie zapytaliśmy podczas Pejsakówki u źródła. Zobaczcie, co odpowiedzieli eksperci z Hiszpanii: Juan Sanmartin oraz Carlos Martinez Davila.
09.06.2017., 10:06h

– Zmiany zaczęły się w samym sektorze trzody chlewnej. Przede wszystkim udało się zmienić model produkcji, który panował od 30-40 lat. W tej chwili mamy dwa główne modele: pierwszy opiera się na współpracy wśród ferm, gdzie szczególnie dbamy o bioasekurację i nastawieni jesteśmy na eksport, a drugi polega na integracji dużych obiektów – mówi w rozmowie z „top agrar Polska” Juan Sanmartin.

Zobacz poniższy film i dowiedz się więcej o tym jak wygląda produkcja świń w Hiszpanii.   aku

Anna Kurek
Autor Artykułu:Anna Kurek

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. grudzień 2024 17:32