
Na początku działalności w ramach RHD Hylowie prowadzili wyrób wędlin w domowej kuchni. Z biegiem czasu ich asortyment zaczął się rozrastać i zaczynało im brakować miejsca więc zagospodarowali jedną kondygnację domu.
Klienci po mięso i wędliny przyjeżdżają z okolicznych miejscowości, ale także ze względu na bliskość granicy mają też licznych klientów z Czech. W ramach RHD nie jest wymagana kasa fiskalna. Muszą jedynie prowadzić ewidencję sprzedaży na specjalnych drukach, w których wpisują datę sprzedaży oraz ilość i rodzaj sprzedawanego asortymentu.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym jak Hylowie rozkręcili swój własny biznes i jakie ponieśli koszty z tym związane koniecznie przeczytaj artykuł w dodatku specjalnym magazynu top agrar Polska - top świnie!
Jeżeli chcecie podzielić się swoim przykładem, jak poprawić dochodowość przy produkcji na niewielką skalę napiszcie do nas na adres: a.kurek@topagrar.com.pl
Zobacz krótką fotorelację z gospodarstwa Hylów!






dkd