Specjalista ma pod swoimi skrzydłami nowoczesne obiekty, w których stoi kilkadziesiąt tysięcy loch. Wytłumaczy m.in., jak właściwie podzielić obiekt na sektory, ile przewidzieć stanowisk dla każdej grupy produkcyjnej i jaki przyjąć margines błędu. Wskaże nowoczesne rozwiązania wyposażeniowe dla porodówek, odchowalni i sektorów loch. Co najważniejsze wyjaśni, które systemy wentylacji i ogrzewania wybrać oraz jak skutecznie poradzić sobie z odprowadzeniem gnojowicy spod chlewni.
Podczas seminarium będzie też można dowiedzieć się, jakie obowiązki muszą wypełniać producenci świń odnośnie do znakowania zwierząt, zgłaszania ich do ARiMR oraz w związku z programem zapobiegania ASF w kraju.
Na nasze warsztaty zapraszamy:
- 24.01.2017 do Małego Pułkowa (pow. wąbrzeski), restauracja "Kuźnia Smaków",
- 25.01.2017 do Nowej Obry, koło Koźmina Wielkopolskiego, restauracja "Pod Szyszkami".
Szczegółowy program warsztatów:
9.45 Przywitanie gości
10.00 Organizacja sektorów w chlewni na potrzeby nowoczesnej produkcji prosiąt
10.30 Systemy odprowadzania gnojowicy w porodówce, odchowalni i sektorach dla loch
11.15 Systemy żywienia i pojenia loch oraz prosiąt
12.15 Dyskusja
12.45 Urzędowe zobowiązania producentów świń w kraju – znakowanie świń, świadectwa zdrowia i inne – redakcja top agrar Polska
13.15 Dyskusja
13.30 Przerwa na lunch
14.30 Systemy wydajnej i oszczędnej wentylacji oraz ogrzewania w poszczególnych sektorach chlewni
15.30 Dyskusja
16.00 Zakończenie
Zgłoś się już dziś – liczba miejsc ograniczona!
telefon: 61/8862904,
adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Poniżej galeria zdjęć z warsztatów "Budujemy i modernizujemy tuczarnie".