Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy, Poznańska Spiżarnia Biesiadników i de‘GUSTATOR są organizatorami trwającego właśnie w Poznaniu I Konkursu Kulinarnego "W mięsie siła – wieprzowina na karnawał".
Podczas imprezy w konkury stanęli wspaniali kucharze, którzy w zaciszu kuchni czarują niesamowite wręcz potrawy z wieprzowiny właśnie. Są one na oczach uczestników wykładane i dekorowane, po czym trafiają do oceny jury. Impreza promuje doskonałe walory wieprzowiny jako mięsa wszechstronnego, nadającego się do wykorzystania od prostych przystawek do wykwintnych dań głównych.
Zmagania kucharzy potrwają do wieczora. Dopiero wtedy poznamy laureatów, których potrawy z wieprzowiną w roli głównej zachwyca wymagające podniebienia jurorów.
StoryEditor
Wieprzowina na karnawał!
Dziś w Poznaniu można udać się w karnawałową podróż kulinarną z wieprzowiną w roli głównej! Trwa konkurs: W mięsie siła – wieprzowina na karnawał.