StoryEditor

Wieprzowina na karnawał!

Dziś w Poznaniu można udać się w karnawałową podróż kulinarną z wieprzowiną w roli głównej! Trwa konkurs: W mięsie siła – wieprzowina na karnawał.
29.01.2019., 15:01h
Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy, Poznańska Spiżarnia Biesiadników i de‘GUSTATOR są organizatorami trwającego właśnie w Poznaniu I Konkursu Kulinarnego "W mięsie siła – wieprzowina na karnawał".

Podczas imprezy w konkury stanęli wspaniali kucharze, którzy w zaciszu kuchni czarują niesamowite wręcz potrawy z wieprzowiny właśnie. Są one na oczach uczestników wykładane i dekorowane, po czym trafiają do oceny jury. Impreza promuje doskonałe walory wieprzowiny jako mięsa wszechstronnego, nadającego się do wykorzystania od prostych przystawek do wykwintnych dań głównych. 

Zmagania kucharzy  potrwają do wieczora. Dopiero wtedy poznamy laureatów, których potrawy z wieprzowiną w roli głównej zachwyca wymagające podniebienia jurorów.

Anna Kurek
Autor Artykułu:Anna Kurek

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
22. grudzień 2024 22:47