StoryEditor

Cakepops, czyli praliny na patyku

Lizaki, to dziecięcy przysmak. Zaskocz swoje pociechy pralinowymi ciasteczkami na patyku. Kolorowe smakołyki bardzo im się spodobają.
18.07.2018., 12:07h
Ciastka na patyku

Składniki:
kilka herbatników, oreo, ciastek zbożowych,
250 g serka mascarpone,
3/4 słoika kremu czekoladowego typu nutella,
czekolada mleczna i biała,
wiórki kokosowe i/lub posypka.


Sposób wykonania:

Ciastka rozdrobnić, można zmiksować blenderem. Dodać mascarpone i nutellę. Całość połączyć, uformować kulki i chłodzić 
w lodówce przez kilka godzin. Czekoladę, każdą osobno, rozpuścić 
w 4 łyżkach mleka lub śmietany 30%. Schłodzone kulki nabijać na patyczki i zanurzać w czekoladzie lub bez patyczka układać na małych papilotkach. Udekorować dowolną posypką.

Przepisy: Kinga Machaj
Fot. Witkowska








Wypróbuj też: Tęczowy tort na dziecięce uroczystości
Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
29. październik 2024 22:23