- 4 filety z piersi kurczaka,
- 1 kostka sera typu feta,
- 200 g suszonych pomidorów,
- 500 g cukinii,
- 1 jajko,
- 300 g mąki pszennej,
- 100 g masła,
- 250 g czerwonej papryki,
- 200 g czerwonej cebuli,
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 3 gałązki świeżego tymianku,
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku.
Sposób wykonania:
Mięso oczyszczamy z błon, robimy kieszonkę i faszerujemy fetą i suszonym pomidorem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką i smażymy. 300 g cukinii ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę, jajko, tymianek i sól. Powstałe ciasto smażymy w formie placków. Warzywa kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem. Porcja dla 4 osób.
POTRAWY PRZYGOTOWANO W RESTAURACJI HOTELU MARATON W SZAMOTUŁACH WWW.CENTRUMMARATON.COM