Muffinki czekoladowo-miętowe
Składniki na ciasto podstawowe:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.
Przepis wykonania znajdziesz tu: Tęczowe muffinki
Składniki na krem podstawowy:
250 g serka mascarpone,
250 ml śmietany kremówki 30%,
1 łyżka cukru.
Składniki dodatkowe:
6 gałązek drobno poszatkowanej mięty,
1/2 tabliczki deserowej czekolady drobno pokrojonej,
2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella.
Sposób wykonania:
Do ciasta podstawowego dodać miętę i deserową czekoladę. Do kremu podstawowego dodać nutellę, całość zmiksować. Babeczki udekorować kremem, listkami świeżej mięty i/lub posypką.
Przepis: Kinga Machaj
Fot. Witkowska