StoryEditor

Przepis na masełko czosnaczkowe

Masełka ziołowe idealnie pasują świeżego chleba, po który na pewno będziemy sięgać jeszcze częściej w sezonie grillowym. Jak zrobić masełko czosnaczkowe?
Katarzyna Sierszeńska
11.05.2024., 09:00h

Przepis na masełko czosnaczkowe

Do przygotowania masełka czosnaczkowego potrzebujemy około 1 szklanki świeżo rwanego czosnaczku oraz 1 szklankę masła. 

Ziele umyć, obrać i pokroić. Następnie przesmażyć z masłem na patelni. Przelać do miseczki i wystudzić. Uzyskamy pyszne i zdrowe smarowidło do chleba o czosnkowo-szpinakowym aromacie.

image
Warsztaty zielarskie w Krajewicach
FOTO: Fot. Sierszeńska

image

Drożdżok z rabarbarym według KGW Pturek

Katarzyna SierszeńskaKatarzyna Sierszeńska
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
29. październik 2024 11:13