StoryEditor

Roladki z indyka z miodem

Dla miłośników chudego mięsa, prezentujemy tym razem przepis na pyszne roladki z indyka z miodem i brzoskwinią. Znakomity pomysł na obiad, szczególnie dla dzieci.
06.04.2016., 13:04h
Roladki z indyka z miodem i brzoskwinią

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
  • sól
  • biały pieprz
  • 5 dag miodu
  • 25 dag suszonych moreli
  • dratwa lub nić kuchenna

 

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Pierś z indyka opłukać pod bierzącą wodą, wysuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić na ok. 4-cm płat. Mięso natrzeć solą, białym pieprzem i posmarować miodem. Suszone morele, rozłożyć na płacie mięsa i zawinąć całość w roladę, podwijając brzegi.

Zawinięte mięso zasznurować dratwą (albo nicią kuchenną), żeby nie rozpadło się w trakcie pieczenia. Piec przez ok. 40 minut. 

(Ewa Wróbel, Wrocław)

 

Aleksandra Galus
Autor Artykułu:Aleksandra Galus

redaktor, specjalista ds. automatyzacji treści

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
23. listopad 2024 12:25