StoryEditor

Sałatka z kiszonymi rzodkiewkami – przepis

Mamy prosty przepis na sałatkę z kiszonymi rzodkiewkami. Będziesz potrzebować tylko kilku składników!
24.07.2020., 14:07h

Składniki:

0,5 kg kapusty pekińskiej,
1 szklanka kiszonych rzodkiewek,
1 jabłko,
2 kawałki papryki konserwowej,
1 garść świeżych listków bazylii,
1 duża łyżka majonezu,
sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Kapustę drobno poszatkować, jabłko i paprykę pokroić w drobną kostkę, a rzodkiewkę w plasterki. Listki bazylii porwać na drobniejsze kawałki. Warzywa wymieszać w misce i dodać majonez. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem.
Paulina Janusz-Twardowska
Autor Artykułu:Paulina Janusz-Twardowska

redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
02. listopad 2024 18:10