StoryEditor

Smaki karnawału - Sandacz w płatkach z migdałów

Uracz podniebienia swoich przyjaciół wykwintnym daniem głównym. Proponujemy sandacza w płatkach z migdałów. Goście będą zachwyceni.
26.12.2017., 12:12h
Sandacz w płatkach z migdałów na sałatce z selera naciowego

Składniki:
4 filety z sandacza,
100 g migdałów w płatkach,
50 g masła,
1 cytryna, 1 jajko, sól, pieprz.

Sałatka:
1 seler naciowy,
1 grono ciemnych winogron,
1 garść czerwonych porzeczek,
ocet balsamiczny, miód, 
limonka, pieprz.

Sposób przygotowania:
Filety z sandacza myjemy i osuszamy. Rybę skrapiamy cytryną, doprawiamy solą 
i pieprzem. Następnie oprószamy ją mąką, obtaczamy w roztrzepanym jajku, 
a następnie w płatkach migdałów. Sandacza smażymy na maśle na złoty kolor.
Przepis na 4 porcje.

Sposób przygotowania sałatki:
Seler naciowy myjemy, kroimy po skosie. Winogrono myjemy i przekrawamy na połówki. Czerwoną porzeczkę myjemy i obieramy. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy octem balsamicznym, miodem, solą, sokiem z limonki i świeżo mielonym pieprzem.
Rybę podajemy na sałatce.

Potrawy przygotowano w Restauracji Tumska w Poznaniu.

Opr. Agata Dobak
Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. listopad 2024 11:30