StoryEditor

Śniadanie na polu - Kanapka polska - 650 kcal

W czasie prac polowych domowy obiad trzeba często zastąpić kanapką zjedzoną w polu. Pamiętaj, że powinna ona przypominać obiad, czyli zawierać wszelkie niezbędne składniki pełnowartościowego posiłku oraz mieć odpowiednią kaloryczność, by dać siłę do pracy.
10.04.2018., 13:04h
Składniki:
1/2 żytniej bagietki,
4 plastry boczku,
2 plastry wędliny,
1 jajko ugotowane na twardo,
3 plastry parmezanu lub innego sera,
1 garść różnych sałat: rukola, roszponka, sałata lodowa,
1/2 cebuli,
2 pomidorki koktajlowe,
pieprz.

Sposób wykonania:
Boczek podsmażyć na patelni bez użycia tłuszczu. Na tłuszczu z boczku podsmażyć cebulkę pokrojoną w krążki. Pomidorki przeciąć na pół. Produkty układać na bagietce w następującej kolejności: sałata, wędlina, boczek, cebulka, jajko, pomidorki. Doprawić pieprzem.

Przepisy przygotowała Balbina Piontek

Opr. Agata Dobak
Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
04. listopad 2024 23:30