Składniki:
1/2 żytniej bagietki,
4 plastry boczku,
2 plastry wędliny,
1 jajko ugotowane na twardo,
3 plastry parmezanu lub innego sera,
1 garść różnych sałat: rukola, roszponka, sałata lodowa,
1/2 cebuli,
2 pomidorki koktajlowe,
pieprz.
Sposób wykonania:
Boczek podsmażyć na patelni bez użycia tłuszczu. Na tłuszczu z boczku podsmażyć cebulkę pokrojoną w krążki. Pomidorki przeciąć na pół. Produkty układać na bagietce w następującej kolejności: sałata, wędlina, boczek, cebulka, jajko, pomidorki. Doprawić pieprzem.
Przepisy przygotowała Balbina Piontek
Opr. Agata Dobak
StoryEditor
Śniadanie na polu - Kanapka polska - 650 kcal
W czasie prac polowych domowy obiad trzeba często zastąpić kanapką zjedzoną w polu. Pamiętaj, że powinna ona przypominać obiad, czyli zawierać wszelkie niezbędne składniki pełnowartościowego posiłku oraz mieć odpowiednią kaloryczność, by dać siłę do pracy.