StoryEditor

Tatar z ziołową nutą

Idealny na imprezę rodzinną, prosty, smaczny i prawie przez wszystkich lubiany - tatar!
17.01.2019., 13:01h
Składniki:
  • 400 g polędwicy wołowej,

  • 100 g ogórka konserwowego,
  • 100 g cebuli,

  • 100 g pieczarek marynowanych,
  • 4 jajka,

  • 5 łyżek majonezu,
  • 
pęczek świeżej bazylii,

  • sól i pieprz do smaku.

Sposób wykonania:
Mięso oczyszczamy z błon, siekamy, doprawiamy pieprzem i solą wg uznania.
Ogórek, pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Bazylię blendujemy z majonezem. Jajka wyparzamy, oddzielamy żółtka od białek i dodajemy je na górę wcześniej przygotowanej porcji tatara. Przepis na 4 porcje.

POTRAWY PRZYGOTOWANO W RESTAURACJI HOTELU MARATON W SZAMOTUŁACH WWW.CENTRUMMARATON.COM
Top Agrar
Autor Artykułu:Top Agrar
Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
21. listopad 2024 23:33