![502131](https://static.topagrar.pl/images/2023/09/09/o_502131_1280.webp)
Składniki na ciasto:
200 g mąki,
140 g brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
3/4 szklanki oleju,
2 jajka.
Składniki na krem:
250 g serka mascarpone,
250 ml śmietany kremówki 30%,
1 łyżka cukru,
opcjonalnie barwniki spożywcze w 3 kolorach.
Sposób wykonania:
Suche składniki połączyć osobno i mokre osobno. Następnie całość razem wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papilotkami. Piec w temp. 160°C przez 20 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Składniki na krem połączyć i ubijać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Krem podzielić na 3 części do każdej dodać kroplę barwnika i wymieszać. Do rękawa cukierniczego lub szprycy nałożyć po ściankach wszystkie trzy kolory za pomocą łyżeczki. Muffiny udekorować kremem i dowolną posypką.
Przepisy: Kinga Machaj
Fot. Witkowska
![](https://topagrar.pl/media/uploads/tęczowe_muffinki_1_medium.jpg)
Zobacz też: Tęczowy tort na dziecięce uroczystości