
Składniki:
1 dojrzałe mango,
1 banan,
300 ml mleczka kokosowego z puszki,
sok z 1/2 limonki,
1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej lub 2 łyżeczki soku z cytryny,
1/2 łyżeczki startego korzenia imbiru,
2 łyżeczki miodu,
1 szklanka wody mineralnej.
Sposób wykonania:
Mango i banana umyć, obrać, pokroić w cząstki. Dodać mleko kokosowe. Wycisnąć sok z limonki. Trawę cytrynową lub sok z cytryny oraz imbir i miód dodać do smaku. Składniki zblendować na gładką masę. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, można go rozcieńczyć niegazowaną wodą mineralną. Koktajl najlepiej spożyć zaraz po przyrządzeniu, ewentualnie przechowywać w lodówce w szklanym opakowaniu do 24 godzin.
Przepisy przygotowała Agata Dobak