StoryEditor

Witaminowa bomba na wiosnę – Tropikalny kokos i mango

Odrobina tropikalnych smaków na wiosnę obudzi nas z zimowego letargu. Koktajl z mleczka kokosowego i mango ma piękny żółty kolor i smak dojrzałych na słońcu owoców. A w środku czysta energia.
27.04.2018., 14:04h
Mango dla kobiet w ciąży, osób borykających się z anemią oraz dla zdrowych kości i oczu. Imbir działa bakteriobójczo.

Składniki:
1 dojrzałe mango,
1 banan,
300 ml mleczka kokosowego z puszki,
sok z 1/2 limonki,
1 łyżeczka suszonej trawy cytrynowej lub 2 łyżeczki soku z cytryny,
1/2 łyżeczki startego korzenia imbiru,
2 łyżeczki miodu,
1 szklanka wody mineralnej.

Sposób wykonania:
Mango i banana umyć, obrać, pokroić w cząstki. Dodać mleko kokosowe. Wycisnąć sok z limonki. Trawę cytrynową lub sok z cytryny oraz imbir i miód dodać do smaku.  Składniki zblendować na gładką masę. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, można go rozcieńczyć niegazowaną wodą mineralną. Koktajl najlepiej spożyć zaraz po przyrządzeniu, ewentualnie przechowywać w lodówce w szklanym opakowaniu do 24 godzin.


Przepisy przygotowała Agata Dobak
Agata Dobak
Autor Artykułu:Agata Dobak

redaktor „top agrar Polska” w dziale Dom i Rodzina

Pozostałe artykuły tego autora
Masz pytanie lub temat?Napisz do autora
POWRÓT DO STRONY GŁÓWNEJ
05. listopad 2024 05:15