– Pomysł żeby produkować sery powstał de facto z potrzeby chwili. Pomogła mi pandemia. Aczkolwiek w naszym gospodarstwie twaróg warzono już od pokoleń, najpierw zaczęła babcia, później kontynuowała moja mama. Ale nadszedł ten czas, że i ja dojrzałam do myśli o własnym, rodzinnym biznesie – mówiła podczas IX Forum Rolników i Agrobiznesu w Poznaniu 26 listopada Agata Króliczak, rolniczka, producentka serów „SER-ce Jadzi”.
I choć początki nie były łatwe, często metodą prób i błędów dochodziła do zadowalającego ją smaku i konsystencji sera, dziś jej produkty znalazły się na Kulinarnym Szlaku Smaków Powiatu Poznańskiego. Niedawno otworzyła także sklepik przy gospodarstwie w rodzinnym Dobieżynie.
Agata Króliczak nie ukrywa, że ogromną robotę na drodze do jej sukcesu odegrały social media. Jaką dokładnie kierunek działania przyjęła rolniczka?
Zobacz wywiad!